Polévka z bílého zelí s okurkami v rybím vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z bílého zelí s okurkami v rybím vývaru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43797 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
200 g | Okurky nakládané |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1,3 l | Vývar rybí |
200 g | Zakysaná smetana |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 27,2mg |
Draslík | 832,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Okurky nakládané, Petržel kořen, Sůl, Vývar rybí, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z bílého zelí s okurkami v rybím vývaru postup přípravy receptu:
1 | Zelí, kořenovou zeleninu a cibule očistíme a nakrájíme na nudličky. Okurky nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo. |
2 | Na másle osmažíme kořenovou zeleninu s cibulí a pórkem. |
3 | Do vroucího rybího vývaru vložíme zelí, osmaženou zeleninu, okurky, brambory, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať. |