Houbové ragú v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové ragú v těstíčku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43836 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 ml | Cukr moučkový |
3 ml | Hořčice |
400 g | Houby čerstvé |
350 g | Listové těsto |
40 g | Máslo čerstvé |
3 ml | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
3 ml | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 895,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové ragú v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Houby řádně očistíme a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku a smažíme, až zesklovatí. Poté přidáme houby, podusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu. |
2 | Přidáme vývar, přivedeme k varu. Smícháme moučkový cukr a polévkovou lžíci hořčice. Vzniklou směs zamícháme do hrnce, osolíme, opepříme. Zalijeme zakysanou smetanou a zhruba 2 minuty povaříme na mírném ohni. |
3 | Z těsta vytvoříme komínky, ty vložíme do trouby a pečeme při 200°C, až budou křupavé. Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky, na jemno nakrájíme. |
4 | Menší část esteragonu odložíme bokem, zbylou část vmícháme do ragú. Vyndáme komínky z trouby, naplníme je houbovým ragú. Před podáváním ozdobíme zbylým estragonem. |