Těstoviny se zeleninou a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 330 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se zeleninou a slaninou
Celkový čas: | 330 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43846 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
220 g | Hovězí maso zadní |
120 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Tagliatelle |
125 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Vývar hovězí [42661] | |
---|---|
2,7 ks | Bobkový list |
133,3 g | Celer řapíkatý |
1,3 ks | Cibule |
300 g | Hovězí výřez |
2,7 ks | Hřebíček |
300 g | Kosti hovězí morkové |
5,3 ks | Pepř černý celý |
0,7 hrst | Petržel - nať |
26,7 g | Tymián čerstvý |
1,9 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 153,5mg |
Draslík | 329,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Majoránka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Hřebíček, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle, Hovězí výřez, Kosti hovězí morkové, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se zeleninou a slaninou postup přípravy receptu:
1 | V hlubší pánve necháme rozehřát olej, 5 minut na něm opékáme na kostičky nakrájenou slaninu, občas promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Za občasného promíchání opékáme dalších 5 minut. Mezitím umeleme hovězí maso, to pak přidáme do směsi a na prudším ohni pečeme dalších 5 minut. Nato přidáme nadrobno nakrájená kuřecí jatra, ještě 3 minuty opékáme. Vmícháme sterilovaná rajčata, víno, hovězí vývar, nadrobno nakrájenou majoránku, bobkový list, sůl a pepř, přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, snížíme teplotu, pod pokličkou dusíme 35 minut. Mezitím do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Scedíme je a vmícháme do uvařené omáčky, na talíři nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem. |
2 | Hovězí vývar: |
3 | Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou, na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Rozpůlíme cibule, do každé půlky vmáčkneme jeden hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce, na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Následně vyndáme maso a vaříme další hodinu. |