Pečené vepřové maso s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené vepřové maso s rýží
Pečené vepřové maso s rýží
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43876 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 ks | Cibulka jarní |
100 g | Hrachové lusky |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
2 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
750 g | Rýže dlouhozrnná |
400 g | Vepřová kýta |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 44,7mg |
Draslík | 498,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Hrachové lusky, Med včelí, Olej arašídový (podzemnicový), Vepřová kýta, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené vepřové maso s rýží postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme čínskou barbecue marinádu, kterou použijeme na maso. Na marinádu smícháme 60 ml červeného vína, 60 g medu, 1 lžičky mleté směsi pěti koření, 1/4 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky mletého zázvoru a 2 lžiček sójové omáčky, ohřejeme za stálého míchání, odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Marinádu přelijeme do misky, přidáme vepřové plátky nakrájené na nudličky, med a smícháme. Na silném ohni rozehřejeme ve wok pánvi polovinu arašídového oleje, po částech přidáváme maso s marinádou a opékáme 3-4 minuty, opečené maso po vyjmutí z pánve odkládáme stranou. |
3 | Zbytek oleje rozpálíme, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, nadrobno nakrájený svazek čínského zelí, blanšírované hrachové lusky a restujeme 2-3 minuty a jakmile se zelí začne změnšovat přidáme uvařenou rýži, opečené maso, promícháme a prohřejeme. |
Poznámka
Blanšírování je kuchařská technika spočívající v ponoření zeleniny do horké vody a jeho následném ochlazení, zelenina si zachová barvu. Arašídový olej se v asijské kuchyni hodně používá, hodí se nejlépe pro ohřívání na vysoké teploty, zvláště pro vaření ve wok pánvi.