Noky s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4391 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 balení | Bramborové noky |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
7 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 39,6mg |
Draslík | 724,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Mozzarella, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme slupku. Nakrájíme na malé kousky. |
2 | Nakrájíme stroužky česneku na plátky a na olivovém oleji osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata a za občasného míchání smažíme 10 minut, dokud směs nezhoustne. |
3 | Do většího hrnce dáme vařit vodu. Do vroucí vody dáme noky a povaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Osolíme, opepříme rajčatovou směs a přidáme nasekanou bazalku. Vmícháme nakrájenou mozzarellu a podáváme. |