Recept

Vepřové plecko s jablkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43913

Ingredience

180 g Cibule
7 dl Hovězí vývar základní
3 ks Jablka
0,5 polévková lžíce Libeček
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
2 špetka Zázvor mletý
Jablková omáčka
0,5 kávová lžička Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
5 ks Rajčata
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 520kJ
10% Sacharidy 36 g
53% Tuky 40 g
38% Sodík 769 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřové plecko s jablkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Libové vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme 5 sladkokyselých jablek, rozkrájíme je na čtvrtky, zbavíme jadřinců a oloupeme. Očištěné 2 cibule drobně pokrájíme a v hrnci na oleji s máslem zpěníme. Přidáme maso a restujeme s cibulí asi 4-5 minut. Pak přidáme 3 pokrájená jablka, čerstvě pomletý pepř, mletý zázvor a sušený libeček. Přilijeme asi 6-7 dl vývaru a pod pokličkou při mírné teplotě maso dusíme přibližně asi 1 hodinu.

2

Mezitím omyjeme a spaříme 5 rajčat, oloupeme je a nakrájíme na kostičky, které odložíme do misky. Omyjeme petrželku s pažitkou, vodu setřepeme a bylinky drobně pokrájíme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, na něj dáme zbylá jablka pokrájená na kostičky a restujeme je 2 minuty. Pak přidáme rajčata, sůl, cukr, směs promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme 5-7 minut.

4

Když je maso měkké, vyjmeme je děrovanou naběračkou. Směs z pánve a zbylý vývar z masa přecedíme přes síto a prolisujeme uvařená jablka s rajčaty. Omáčku vrátíme do hrnce i s masem, dochutíme solí, posypeme bylinkami, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, necháme přejít varem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept