Steak z lososa s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak z lososa s houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Estragon |
5 g | Hořčice |
250 g | Houby čerstvé |
800 g | Losos - filety |
50 g | Máslo čerstvé |
5 ml | Ocet vinný |
5 g | Pepř cayenský |
1 ks | Šalotka |
10 ml | Solamyl - bramborový škrob |
5 g | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
20 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Losos - filety, Ocet vinný, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Solamyl - bramborový škrob, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak z lososa s houbami postup přípravy receptu:
1 | Rybu opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Na pánvi necháme roztát zhruba 1/2 másla, steaky osmahneme na obou stranách a dáme bokem. Houby řádně očistíme a nakrájíme na drobné plátky. |
2 | Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na zbytku másla, dokud nezesklovatí. Vmícháme houby a podusíme je, dokud nevypaří veškerou vodu, zalijeme vývarem a vše dále vaříme na mírném ohni okolo 4 minut. |
3 | Škrobovou moučku zamícháme společně s vodou, hořčicí a vzniklou směs přilijeme k houbám. Chvíli mícháme a zalijeme zakysanou smetanou. |
4 | Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, zbavíme lístků, nadrobno nakrájíme a smícháme je s houbami. Podle chutí přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Směsí zalijeme smažené rybí steaky. Podáváme teplé. |