Recept

Máslové fazole s klobásou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43939

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
450 g Fazole bílé
340 g Klobása Chorizo
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
50 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
150 g Vepřový bok uzený
2,1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 924 kcal
Kilojoule 3 868kJ
21% Sacharidy 77 g
60% Tuky 45 g
70% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Máslové fazole s klobásou postup přípravy receptu:

1

Velké bílé máslové fazole promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do mísy, zalijeme 1 litrem vody a necháme je namočené minimálně 12 hodin.

2

Druhý den vodu z fazolí slijeme, dáme je do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, přidáme k nim klobásu Chorizo, oloupanou celou cibuli, česnek, bobkový list, celý černý pepř, malou snítku libečku, lžičku soli a kmín. Fazoli pomalu vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny.

3

Oloupeme druhou cibuli a nakrájíme ji nadrobno.

4

Slaninu a vepřový uzený bůček nakrájíme na kostičky. V pánvi si vysmažíme dozlatova kostičky slaniny s bůčkem a přidáme je během vaření k fazoli. V hrnečku si vymícháme v 1 dl vody 1 lžíci hladké mouky dohladka. Před koncem vaření přimícháme záklechtku k fazoli, vaříme asi 5 minut, fazoli dochutíme solí a odstavíme ji z plotny.

5

Vyjmeme uvařenou cibuli s česnekem a koření. Klobásu rozkrájíme na menší kusy a vrátíme ji k fazoli. Servírujeme ji teplou asi po 10 minutách.

Poznámka

K fazoli podáváme chléb a sladkokyselé okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept