Mušle v zeleninovém vývaru s cayenským kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle v zeleninovém vývaru s cayenským kořením
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43987 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Koření Orientální |
1 kg | Mušle slávky |
60 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 72,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Cibulka jarní, Mušle slávky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Orientální, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle v zeleninovém vývaru s cayenským kořením postup přípravy receptu:
1 | Na středním plameni ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek a minutu restujeme, přisypeme kajenské koření, smícháme. Vmícháme zeleninový vývar, rajčatový vývar, kolečka jarní cibulky a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme očištěné mušle, zakryjeme pokličkou, 4 - 5 minut vaříme. Nakonec hrnec několikrát protřepeme, a vmícháme drobně nasekanou petrželovou nať. |
2 | Mušle jsou uvařené, pokud se otevřou, uzavřené se nehodí ke konzumaci. |
3 | Podáváme ve větších miskách s vývarem a chlebem. |
Poznámka
Čerstvé mušle jsou před vařením uzavřené. Na otevřené poklepáme a pokud se neuzavřou, nejsou čerstvé. Dobře je očistíme kartáčkem a vytrháme z nich vousy, proplachujeme ve studené vodě, dokud z nich nevytéká čirá voda. Cayenské koření si můžeme sami namíchat: 1/4 lžičky cayenského pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného česneku a 1/2 lžičky hořčičného prášku.