Tagliatelle s houbami a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s houbami a kuřecím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43989 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
40 g | Houby sušené |
350 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 26,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s houbami a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si namočíme do vody sušené houby. Mezitím do hrnce vložíme rajčata i se šťávou, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku, vidličkou rozmačkáme. Přivedeme k varu, pozvolna vaříme 30 minut. Scedíme si houby a vodu, která z nich zbyla vlijeme do omáčky a vaříme ještě 15 minut. V hlubší pánvi necháme rozehřát 2 lžíce oleje. Na nudličky nakrájená kuřecí prsa osmahneme dozlatova. Přimícháme nadrobno nakrájený česnek a houby, 5 minut opékáme. Mezitím ve větším hrnci uvaříme těstoviny, poté je důkladně scedíme a pokapeme olejem. Do omáčky dáme směs s masem, osolíme, opepříme a smícháme s těstovninami. Na talíři pak posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Těstiviny Tagliatelle vaříme přibližně 15 minut.