Jehněčí s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s červenou řepou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44158 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Jehněčí maso |
30 ml | Olej olivový |
20 g | Oregano sušené |
6 g | Pepř černý mletý |
9 g | Sůl |
Na salát | |
---|---|
100 g | Baby špenát |
300 g | Červená řepa |
200 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Ořechy vlašské |
10 g | Sůl |
120 g | Sýr Feta |
0,7 l | Voda pitná |
Na dresink | |
5 g | Hořčice |
20 ml | Ocet malinový |
60 ml | Olej z vlašských ořechů |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 110,2mg |
Draslík | 663,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Sůl, Baby špenát, Červená řepa, Fazolové lusky zelené, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Feta, Hořčice, Ocet malinový, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na 4 porce, potřeme olejem, posypeme oregánem, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat. |
2 | Řepu vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, přivedeme k varu, 20 minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat, lehce vychladlou rozkrojíme na čtvrtky. Potřeme olejem a opékáme na grilu 8 minut ze všech stran, průběžně otáčíme. Hotovou řepu vložíme do mísy, přidáme nasekané ořechy, oprané listy špenátu a nakrájený sýr Feta. Fazolové listy přelijeme vroucí osolenou vodou, necháme 3 minuty blanšírovat, scedíme a okapané je přidáme k salátu. |
3 | Marinované maso rozložíme na gril a opékáme 6 - 10 minut za častého otáčení. Ogrilované maso zabalíme do alobalu, necháme dojít. Mezitím na pánvi smícháme ingredience na dresink, zahřejeme, ale nevaříme. |
4 | Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme na talíři s porcí salátu, vše přelité teplým dresinkem. |
Poznámka
Maso je třeba přibližně hodinu marinovat.