Polévka s bramborami a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s bramborami a fazolemi
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 44248 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
300 g | Fazole červené |
1 ks | Kapusta hlávková |
400 g | Klobása uzená |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1,4 l | Šunka drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 229,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole červené, Klobása uzená, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s bramborami a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Brambory a mrkev omyjeme, oškrábeme, cibuli oloupeme, vše nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme. Omytá rajčata a papriku rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na jemno. Kapustu omyjeme a krájíme na plátky. |
2 | Klobásu pokrájíme na kostičky, petržel nasekáme na jemno. |
3 | Všechny ingredience včetně fazolí vložíme do velkého hrnce s vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme přikryté přibližně 2 hodiny, občas promícháme. Dochutíme pepřem a solí, podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou.