Bramborové špalíčky s rajčatovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové špalíčky s rajčatovým salátem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44296 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 špetka | Bazalka |
100 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2,5 dl | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Šalvěj sušená |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 286,2mg |
Draslík | 727,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Brambory, Cibule, Okurka salátová, Olej stolní, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové špalíčky s rajčatovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme a dáme vařit do osolené vody na 15-20 minut, dokud nezměknou. Po okapání je rozmačkáme a necháme vychladnout. |
2 | Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, nať petržele jemně nasekáme. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, omytá rajčata rozčtvrtíme, okurku nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nastrouháme. |
3 | Vychladlé rozmačkané brambory smícháme s 1/2 strouhanky, nastrouhaným sýrem, nakrájeným pórkem, petrželovou natí a šalvějí. Vše dochutíme pepřem a solí. Zalijeme žloutky a vytvoříme tužší hmotu, z které vytvarujeme 12 špalíčků. Ty přikryjeme a necháme v chladničce asi 1 hodinu ztuhnout. |
4 | Mouku osolíme a opepříme a vejce rozšleháme. Ztuhlé špalíčky potom obalujeme v ochucené mouce, rozšlehaném vajíčku a ve zbytku strouhanky, smažíme na rozpáleném oleji z obou stran asi 10 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Přebytečný tuk z osmažených špalíčků necháme okapat. |
5 | Salát si připravíme tak, že smícháme olej s octem a cukrem. Do této zálivky přidáme rozčtvrcená rajčata, nakrájenou okurku, cibuli a bazalku. Vše promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. |