Recept

Povidlové knedlíky s mákem

  • Rakousko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Povidlové knedlíky s mákem 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44312

Ingredience

10 g Cukr krupice
10 g Droždí
50 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
50 g Mák mletý
100 g Máslo čerstvé
100 g Povidla švestková
20 ml Rum
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 217kJ
25% Sacharidy 91 g
52% Tuky 39 g
10% Sodík 208 mg
29% Bílkoviny 16 g

Povidlové knedlíky s mákem postup přípravy receptu:

1

Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné a rozmícháme v něm cukr a droždí. Do mísy nasypeme mouku a přilijeme vytvořený kvásek. Přidáme sůl, žloutek a rozpuštěné máslo. Vše poté zamícháme a vypracujeme v hladké těsto. Nyní těsto přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.

2

Mezitím si připravíme povidla. Smícháme je s rumem a skořicí. Vykynuté těsto potom rozdělíme na 12 kousků a vytvoříme z nich placičky. Doprostřed dáme 1 lžičku povidel a těsto zabalíme. Necháme je pak kynout dalších 25 minut.

3

Knedlíky poté hodíme vařit do vody na mírném ohni na 6 minut, poté je propíchneme a vaříme dalších 6 minut. Před podáváním je ještě posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Povidlové knedlíky s mákem
Vyborné kynuté knedlíky. Recept jsem odzkoušela a mohu doporučit. Chutný, snadný a rychlý oběd. Kynout dávám do trouby s programem kynutí,čímž se kynutí urychlí. Oběd jsem měla hotový do 60minut. Knedlíky lze připravit i v páře, čemuž dávám přednost. Dobrou chuť. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept