Grilované steaky s marinovanými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované steaky s marinovanými bramborami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44341 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
10 g | Hořčice |
800 g | Hovězí svíčková |
3 g | Kurkuma |
30 ml | Olej olivový |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí svíčková, Kurkuma, Rajčata, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované steaky s marinovanými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a 5 minut povaříme ve slané vodě, scedíme a nakrájíme na plátky. V míse ušleháme marinádu z bílku, oleje, soli, pepře, kurkumy a hořčice, brambory do ní vložíme a důkladně obalíme. Rozložíme je na hliníkový grilovací tác a grilujeme 10 minut, otáčíme, přidáme rajčata a posledních 5 minut dogrilujeme společně. |
2 | Hovězí steaky naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 10 minut z obou stran, průběžně otáčíme. Hotové zabalíme do alobalu a necháme 5 minut dojít, mezitím ogrilujeme žampiony. |
3 | Podáváme steaky polité šťávou,kterou pustí do alobalu, s porcí žampionů a jako přílohu grilované brambory s rajčaty. |