Obalované telecí kotlety se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalované telecí kotlety se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 44384 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Křen nakládaný |
40 g | Máslo bylinkové |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Ředkvička |
0,5 ks | Rukola |
1 ks | Salát hlávkový |
1 polévková lžíce | Semínka slunečnicová loupaná |
80 g | Strouhanka |
4 špetka | Sůl |
160 g | Sýr Limburský |
600 g | Telecí kotlety |
1 ks | Vejce slepičí |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 203,6mg |
Draslík | 727,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 209,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citrony, Křen nakládaný, Ředkvička, Strouhanka, Sůl, Telecí kotlety, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Salát hlávkový, Semínka slunečnicová loupaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sýr Limburský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Obalované telecí kotlety se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kotlety opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi 2 listy průhledné fólie. Okořeníme solí, pepřem a do každé kotlety prořízneme kapsu. |
2 | Sýr nakrájíme na plátky, poté jimi naplníme kapsy, které jen lehce přitiskneme, otvor nesmí být zcela uzavřený. Kotlety postupně obrátíme v hladké mouce, rozkvrdlaném vejci a strouhance. Obal pevně ke kotletám přitiskneme. |
3 | Rozehřejeme máslo a přepuštěné máslo, do pánve dáme kotlety a při mírné teplotě opékáme po každé straně vždy cca 10 minut. Vyndáme, necháme na kuchyňském papíru okapat a dáme na teplé místo. |
4 | Očistíme, opláchneme a osušíme hlávkový salát, čekanku a rukolu. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na suché pánvi opražíme slunečnicová semena, přidáme křen, kyselou smetanu, mléko, olivový olej, zamícháme a okořeníme solí a pepřem. |
5 | Citron omyjeme a rozkrájíme na kostky. |
6 | Na talíře rozdělíme salát, rukolu a čekanku, přelijeme dresinkem, navrch dáme kotlety a vše posypeme kostkami citronu. |
Poznámka
Přepuštěné máslo = Bylinkové máslo -> Ghee