Pikantní kuřecí prsa na červeném kari s bambusovými výhonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuřecí prsa na červeném kari s bambusovými výhonky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44550 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
225 g | Bambusové výhonky |
2 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 l | Kokosové mléko |
450 g | Kuřecí prsa |
5 ks | Limetka kafrová |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Červená kari pasta | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
12 ks | Chilli paprička |
2 ks | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Galgan |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
4 ks | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Krevetová pasta |
1 kávová lžička | Kurkuma |
3 ks | Limetka kafrová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
10 ks | Pepř černý celý |
4 ks | Šalotka |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 72,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Chilli paprička, Cukr krupice, Kokosové mléko, Omáčka rybí, Sůl, Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Kmín římský, Koriandr celý, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Šalotka, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Limetka kafrová, Pepř černý mletý, Galgan, Krevetová pasta, Limetka kafrová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kuřecí prsa na červeném kari s bambusovými výhonky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme kari pastu. Na pávni nasucho cca 1-2 minuty osmahneme římský kmín a koriandrová semínka. Vložíme do hmoždíře, přidáme nahrubo nakrájené chilli papričky bez semínek, na tenké plátky pokrájené šalotky, nadrobno nasekaný česnek, najemno nakrájený galgán, nasekanou citronovou trávu a listy kafrové limety. Přisypeme černý pepř, skořici, kurkumu a sůl. Přidáme krevetovou pastu a koriandrové kořeny a zpracujeme na hrubší pastu. Poté postupně za stálého míchání přiléváme olej. Hotovou pastu přelijeme do sklenice, zavíčkujeme a uchováme v lednici. |
2 | Kuřecí maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka a zvolna přivedeme k varu. Když se začne tvořit škraloup, přidáme 2 lžíce připravené kari pasty, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíci cukru a za stálého míchání 2-3 minuty povaříme. Vložíme kuřecí maso, promícháme a na mírném ohni vaříme 5-6 minut. Poté vlijeme zbytek kokosového mléka, přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky a natrhané listy limety. Přivedeme opět k varu a stále mícháme. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Hotovou omáčku rozdělíme na vyhřáté talíře, dozdobíme nasekanými chilli papričkami a limetkovými listy a podáváme. |
Poznámka
Kari pastu můžeme ve sklenici uchovat až 3 měsíce. Použijeme sterilované bambusové výhonky.