Křepelka pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelka pečená
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Calvados |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
200 g | Játra drůbeží |
2 ks | Křepelka |
500 g | Listové těsto |
4 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 plátek | Šunka dušená |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 171,8mg |
Draslík | 492,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 858,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Křepelka, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Játra drůbeží, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelka pečená postup přípravy receptu:
1 | Křepelky opláchneme, osolíme, opepříme uvnitř i zvenčí. |
2 | Namočíme do mléka veku bez kůrky, necháme nasáknout, poté ji vyjmeme a vymačkáme. Rozpustíme ve woku máslo, orestujeme pokrájené šalotky. Přidáme kuřecí játra, osmahneme je, vyndáme a nakrájíme na kostky. Šalotku, veku i játra rozmělníme, promícháme. Nakrájíme šunku, přidáme ji s petrželí a vejcem k nádivkové směsi, vše promícháme. Osolíme, opepříme, připravenou nádivkou naplníme křepelky a sepneme je párátky. |
3 | Osmahneme na oleji, poté vyndáme a necháme zchladnout. |
4 | Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, pokapeme citronovou šťávou a calvadosem, přikryjeme druhou půlkou. |
5 | Listové těsto rozválíme do dvou čtverců, na každý položíme křepelku mezi půlky jablek, ovineme těstem. Rozšleháme žloutek s mlékem a potřeme povrch kapsy z listového těsta. |
6 | Do pekáče vložíme připravené uzlíčky, v předehřáté troubě pečeme 20 minut. |
7 | Výpek z pánve povaříme s vývarem a přidáme calvados. Necháme trochu vyvařit, osolíme, opepříme a podáváme s křepelkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.