Recept

Kuřecí kousky flambované na brandy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44578

Ingredience

50 g Bambusové výhonky
1 ks Bobkový list
5 polévková lžíce Brandy
2 ks Cibule
1 ks Hřebíček
1000 g Kuře
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené
100 ml Vývar drůbeží
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 973kJ
2% Sacharidy 9 g
61% Tuky 46 g
28% Sodík 557 mg
88% Bílkoviny 50 g

Kuřecí kousky flambované na brandy postup přípravy receptu:

1

Slaninu rozkrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli, bambusové výhonky a petrželovou nať nadrobno, česnek utřeme se solí.

2

Kuře omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, rozpůlíme, z každé půlky vytvoříme 4 porce tak, že je rozřízneme úhlopříčně od stehenního kloubu okolo prsou, potom odřízneme křídla a stehna. Porce osolíme, opepříme.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej se slaninou, přidáme porce kuřete a restujeme je. Maso několikrát obrátíme, aby bylo opečené ze všech stran do zlatova.

4

Přidáme cibuli a zalijeme brandy. Brandy zapálíme a pánví pohybujeme tak, aby se všechny porce kuřete chvíli flambovaly.

5

Přendáme maso do pekáče, přidáme česnek, petržel, bambusové výhonky, bobkový list a hřebíček, důkladně promícháme, podlijeme vývarem a vínem. Přiklopíme a necháme péci v troubě předehřáté na 200 °C. Během pečení porce několikrát obrátíme a poléváme vypečenou šťávou. Pečeme 75 - 90 minut, dokud kuře není hotové. Pozor, nesmí se vysušit!

6

Vyjmeme bobkový list a hřebíček a podáváme s bramborovými kroketami a dušenou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Přidat můžeme i nasekané vlašské ořechy a nakrájené olivy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept