Křepelka s limetkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelka s limetkovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Křepelka |
2 ks | Limetka |
5 polévková lžíce | Martell cognac |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 283,0mg |
Draslík | 652,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 160,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křepelka, Limetka, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelka s limetkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme křepelky pod studenou tekoucí vodou, osušíme a potřeme solí a pepřem. Zavineme je do plátků slaniny a přichytíme kuchyňskou nití. |
2 | Rozpálíme v pánvi olej a smažíme 20 minut křepelky, dokud nejsou měkké. Poté je vyndáme a uchováme v teple. Odejmeme opatrně plátky slaniny. Vypečenou šťávu smícháme s koňakem, nalijeme do hrnce s telecím vývarem a přidáme smetanu. Povaříme. |
3 | Opláchneme horkou vodou limetky, osušíme a nastrouháme kůru na tenké proužky, které přidáme do omáčky. Zbytek limetky zbavíme dužiny a polovinu ovoce nakrájíme na plátky. Druhou část rozloupneme na dílky, odstraníme z nich slupku a pokrájíme na malé kousky, přidáme též do omáčky. Omáčku necháme vyvařit, aby měla krémovou konzistenci. Vyndáme limetkovou kůru, osolíme a opepříme. Přidáme do omáčky výpek a cukr. |
4 | Křepelky naaranžujeme na tác, ozdobíme plátky limetky a podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborovou kaší.