Hruškový salát s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový salát s řeřichou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44729 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
3 ks | Hrušky |
10 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 156,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Ocet vinný, Řeřicha, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový salát s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Dobře omytou a osušenou řeřichu smícháme ve vhodné nádobě s tenkými plátky hrušky a přelijeme hustým dresingem, který jsme připravili rozšleháním olivového oleje s citronovou šťávou, octem a pepřem. Na talíři zdobíme strouhaným Parmezánem. |
Poznámka
Servírujeme studené.