Bramborové šišky zapečené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové šišky zapečené se sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44833 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
20 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Pšeničná krupice |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
40 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 285,8mg |
Draslík | 567,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové šišky zapečené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme mouku, krupici, sůl, 2 vejce a vypracujeme pevné těsto. |
2 | Z těsta vytvarujeme váleček o průměru asi 3cm, který nakrájíme na dílky. Z dílků vyválíme šišky a osmažíme je na pánvi na rozehřátém tuku. |
3 | Osmažené šišky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme smetanou rozmíchanou s vejcem a nastrouhaným sýrem. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |