Roštěnky ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 123,2mg |
Draslík | 544,4mg |
Vláknina | 115,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme lžící hladké mouky. |
2 | Připravené roštěnky po jedné straně osmahneme v kastrole na másle, druhou stranu potřeme prolisovaným česnekem. Mírně podlijeme vodou (nebo vývarem) a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. |
3 | Nakonec přilijeme zakysanou smetanu rozmíchanou se zbylou moukou a ještě chvíli podusíme. |
4 | Můžeme podávat s knedlíky nebo s noky. |