Recept

Podzimní žampionová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 45144

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Topinambury
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
150 ml Víno jablečné
500 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
100 ml Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 906 kcal
Kilojoule 3 790kJ
32% Sacharidy 114 g
47% Tuky 35 g
152% Sodík 3 g
45% Bílkoviny 25 g

Podzimní žampionová polévka postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a dáme do něho na kostičky nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, nakrájený celer a nakrájené topinambury. Smažíme cca 5 minut.

2

Poté přidáme nakrájené houby, tymián a worcesterskou omáčku. Osolíme, opepříme a vaříme cca 2 minuty. Celou směs poté přendáme z hrnce do mixéru a přidáme polovinu zeleninového vývaru a jablečné víno. Rozmixujeme dohladka, vrátíme do hrnce. Vaříme cca 5 minut a přidáme smetanu a zbylý vývar. Zamícháme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, opět vaříme cca pět minut a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept