Kuřecí řízky s citronovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky s citronovým přelivem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45160 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Kuřecí prsa |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 195,9mg |
Draslík | 831,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 139,5mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Oregano sušené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky s citronovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana. |
2 | Kuřecí prsa nařežeme na plátky, ty lehce naklepeme a mírně osolíme, pak obalíme nejprve v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna. |
3 | Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 až 4 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře. |
4 | V pánvi, ve které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Při smažení pánev nezakrýváme, protože jinak by kůrka nebyla křupavá - zakryté maso zvlhne a kůrka je měkká.