Plněná kachní prsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná kachní prsa
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45185 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
600 g | Kachní prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 944,7mg |
---|---|
Cholesterol | 241,0mg |
Draslík | 548,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná kachní prsa postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. |
2 | Omytá, vykostěná kachní prsa naporcujeme, nařízneme a naplníme připravenou směsí. Sepneme špejlemi a zprudka opečeme na teflonové pánvi. |
3 | Opečené maso zabalíme do plátků slaniny, urovnáme do pekáče a dopečeme ve vyhřáté troubě doměkka. |
4 | Vhodnou přílohou jsou kukuřičné lívance. |