Pikantní jehněčí s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jehněčí s jogurtem
Pikantní jehněčí s jogurtem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45210 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
2 dl | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže dušená |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
4 dl | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 163,0mg |
Draslík | 408,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Kardamom, Koriandr mletý, Kurkuma, Paprika červená, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pasta Sambal Oelek, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní jehněčí s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso z kýty zbavíme tuku, šlach a žilek. Dobře ho omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme, drobně nakrájíme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej s máslem (2 lžíce) a maso zprudka restujeme z každé strany do zlatova. Osolíme (asi 1 lžičku), posypeme čerstvě pomletým pepřem, přidáme cibuli s česnekem a koření: kurkumu, koriandr, chilli pastu, kardamom. Směs promícháme, restujeme přibližně minutu, potom přilijeme vývar, víno, promícháme a když se začne vařit, snížíme teplotu. Pod poklicí dusíme asi hodinu, v polovině vaření přimícháme smetanu. Hotový pokrm dochutíme solí. |
3 | Mezitím si omyjeme červenou papriku, zbavíme ji semínek a nakrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném másle (1 lžíce) zprudka papriku restujeme 1 minutu. |
4 | Na talíře rozdělíme dušenou rýži, doprostřed vložíme masovou směs. Každou porci zalijeme bílým smetanovým jogurtem, ozdobíme restovanou paprikou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.