Polévka z mušlí a rokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z mušlí a rokety
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45269 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
500 g | Mušle slávky |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Roketa |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 45,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Mušle slávky, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Roketa, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z mušlí a rokety postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě uvaříme mušle. Olivový olej mezitím rozpálíme ve velkém hrnci a cca 10 minut podusíme pokrájenou cibuli a brambory. |
2 | Přidáme vývar, sůl, pepř a vaříme přibližně dalších pět minut. Poté celý obsah přelijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Vrátíme do hrnce, z vody vyndáme mušle, přidáme je do polévky spolu se smetanou a nasekanými listy rokety. |
Poznámka
Servírujeme teplé.