Jednoduchý recept

Treska se špenátem a pažitkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45271

Ingredience

150 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Ocet vinný
3 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
800 g Treska aljašská
5 dl Voda pitná
6 polévková lžíce Víno bílé
3 ks Šalotka
250 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 361kJ
7% Sacharidy 25 g
44% Tuky 33 g
14% Sodík 271 mg
75% Bílkoviny 42 g

Treska se špenátem a pažitkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Špenát, pažitku a šalotky omyjeme, jemně nasekáme.

2

V nižším hrnci si připravíme omáčku - vlijeme víno, přidáme nakrájenou šalotku a 5 lžic vinného octa. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 5 - 10 minut, dokud se tekutina skoro nevyvaří. Pak vše precedíme přes síto, šalotky odstraníme a zbytek směsi vrátíme zpět do hrnce, opět zahřejeme, vmícháme máslo a vytvoříme krémovou omáčku. Přidáme nakrájenou pažitku, podle chuti osolíme a opepříme.

3

V pánvi naskládáme vedle sebe plátky tresky kůží dolů, zalijeme studenou vodou a lžící vinného octa, zvolna přivedeme k varu, zakryjeme a odstavíme.

4

V další pánvi vaříme 3 - 4 minuty špenát, až bude měkký, v sítu z něj vymačkáme přebytečnou vodu a osolíme ho.

5

Na talíře umístíme porce špenátu, na ně vařenou rybu a vše přelijeme pažitkovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept