Smažené kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 260,8mg |
Draslík | 526,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 420,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kuře postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a částečně vykostěné kuře nakrájíme na porce. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s vínem, pivem nebo vodou a ve strouhance. |
2 | Na rozpáleném tuku kousky usmažíme dozlatova a ještě horké potřeme rozpuštěným máslem. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, které jsme opekli na másle, se špenátem nebo zeleninovými saláty. Také můžeme podávat i za studena s bramborovým salátem.