Vařené brambory s máslem a petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené brambory s máslem a petrželkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45321 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 g | Kmín celý |
6 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 436,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené brambory s máslem a petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, petrželku posekáme najemno. |
2 | Do hrnce nasypeme nakrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, na horké brambory položíme kousek másla, promícháme, aby se brambory omastily a posypeme posekanou petrželkou. |
3 | Podáváme jako teplou přílohu. |
Tuto přílohu dělávám často, používám hladkolistou naťovou petržel. V receptu je uvedeno 100 g brambor na jednu porci, což je velmi málo. Doporučuji počítat s cca 200 - 250 g.
Tuto přílohu dělávám často, používám hladkolistou naťovou petržel. V receptu je uvedeno 100 g brambor na jednu porci, což je velmi málo. Doporučuji počítat s cca 200 - 250 g.