Jehněčí kotlety na kari s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na kari s ovocem
Jehněčí kotlety na kari s ovocem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 45344 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1,5 polévková lžíce | Hrozinky |
1 kg | Jehněčí kotlety |
1,5 polévková lžíce | Kari koření |
3 polévková lžíce | Meruňky |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
300 g | Rýže dušená |
0,5 ks | Skořice celá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Švestky |
4 dl | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 118,7mg |
Draslík | 645,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Jehněčí kotlety, Kari koření, Meruňky, Pepř bílý, Rýže dušená, Skořice celá, Sůl, Švestky, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na kari s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Z jehněčí kotlety odstraníme tučné části, žilky a blanky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 6 porcí i s kostí. Očistíme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme s 0.5 lžičkou soli. Maso potřeme utřeným česnekem. |
2 | V teflonové pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli, a poté ji osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku a na zbylém oleji zprudka orestujeme z každé strany porce masa. Restujeme dozlatova po 1 minutě z každé strany. Maso vyjmeme, posypeme ho solí, čerstvě pomletým pepřem a omastek z pánve odstraníme. |
3 | Do většího hrnce se silným dnem dáme 1.5 lžíce kari koření a 0.5 lžičky mletého zázvoru. Za stálého míchání se nám asi po 30 sekundách uvolní vůně - nesmí se pálit, přilijeme opatrně 4 dl horké vody a promícháme. |
4 | Maso s cibulí vložíme do vody. Hrnec zakryjeme a při mírné teplotě vaříme 1 hodinu. Potom přidáme třtinový cukr, polovinu celé skořice, omyté sušené švestky, meruňky a hrozinky a vaříme přibližně 35-40 minut. |
5 | Měkké maso vyjmeme, do omáčky přimícháme zakysanou smetanu, podle chuti ji můžeme dosolit. K jehněčímu masu s ovocem podáváme jako přílohu dušenou rýží. |