Jednoduchý recept

Hovězí guláš na červeném víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4539

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
750 g Hovězí kližka
50 g Mrkev kořen
50 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 984kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 142 mg
49% Bílkoviny 27 g

Hovězí guláš na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme spolu s cibulí. Maso rozkrájíme na větší kostky.

2

Zeleninu s cibulí osmahneme na tuku, přidáme osolené kostky masa a opečeme. Maso mírně podlijeme a podusíme do poloměkka. Poté přidáme rajčatový protlak a zkaramelizovaný cukr (cukr opatrně pražíme na pánvi, až zhnědne).

3

Maso poté podléváme po částech vínem a dusíme do měkka.

4

Šťávu nezahušťujeme, necháme ji odpařit.

5

Jako přílohy podáváme noky, těstoviny anebo saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept