Zapečené plátky lilků s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené plátky lilků s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45401 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Lilek |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
70 g | Veka |
Na posypání | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 493,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené plátky lilků s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme semena, lilky opláchneme, odkrojíme stopku a lilky nakrájíme na podélné plátky a obalíme v mouce. Petrželovou nať a česnek nasekáme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky. |
2 | Lilky po obou stranách osmažíme na oleji. Na másle osmažíme rajčata s petrželovou natí, česnekem a vekou. Směs osolíme a opepříme. |
3 | Plátky lilků vložíme do zapékací mísy, poklademe usmaženou směsí rajčat. Zasypeme strouhankou, zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě. |