Jednoduchý recept

Smažené zeleninové tempury se sladkou chilli omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45444

Ingredience

2 ks Lilek
200 ml Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
Těstíčko
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná
Omáčka
1 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Cukr krupice
0,5 ks Limetka
0,5 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet rýžový
2,5 polévková lžíce Omáčka rybí
150 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 282kJ
17% Sacharidy 62 g
77% Tuky 58 g
27% Sodík 534 mg
21% Bílkoviny 12 g

Smažené zeleninové tempury se sladkou chilli omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lilky nakrájíme na nudličky, papriky překrojíme napůl, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké plátky.

2

Na omáčku vložíme do mísy rozdrcený česnek, nastrouhanou mrkev, nasekanou chilli papričku bez semínek, přidáme vodu, cukr, šťávu vymačkanou z limety, rýžový ocet, rybí omáčku a důkladně promícháme. Zakryjeme fólií a odložíme.

3

Připravíme tempurové těstíčko. Dvě lžíce mouky odložíme na později. Žloutky v míse rozšleháme s ledovou vodou. Přisypeme zbylou mouku, sůl a zlehka promícháme. Pokud máme těsto příliš husté, můžeme zředit vodou.

4

Ve woku nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na tepotu 190 °C. Připravenou zeleninu postupně po hrstech posypeme trochou mouky, namočíme do těstíčka a vhodíme do oleje. Smažíme 3-4 minuty dokřupava. Pomocí děrované naběračky vyjmeme, osušíme na papírové utěrce a uchováme teplou.

5

Jakmile máme hotovou všechnu zeleninu, ihned podáváme s namáčecí omáčkou.

Poznámka

V tempurovém těstíčku můžeme smažit i kousky ryb nebo celé mořské plody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept