Velikonoční nádivka z mikrovlnné trouby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka z mikrovlnné trouby
Velikonoční nádivka z mikrovlnné trouby
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45514 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Kopřiva |
100 g | Kuřecí maso vařené |
40 g | Máslo čerstvé |
150 g | Moravské uzené maso |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Vývar z hovězích kostí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 830,5mg |
---|---|
Cholesterol | 43,9mg |
Draslík | 168,3mg |
Vláknina | 756,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka z mikrovlnné trouby postup přípravy receptu:
1 | Uzené i vařené maso nakrájíme na malé kousky, kopřivy nasekáme, nakrájené žemle namočíme do vývaru, vejce rozšleháme se solí, pepřem a všechny suroviny promícháme. |
2 | Skleněnou mísu dobře vymažeme máslem, připravenou směs rozložíme do mísy, kterou vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme víkem a necháme 6 minut dusit. Hotovou nádivku vytáhneme z trouby, přikrytou 2 minuty necháme odležet, po vychladnutí krájíme na porce. |
Poznámka
Velikonoční nádivku podáváme studenou.