Karbanátky ze špenátu a brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky ze špenátu a brambor
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 45538 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
50 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Na obalení | |
---|---|
50 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,8mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky ze špenátu a brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nastrouháme na jemno. Špenát očistíme, opereme, nakrájíme, osolíme, v rendlíku dusíme ve vlastní šťávě zhruba 10 minut. Poté ho přeložíme do mísy a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na jemno, petrželovou nať rozsekáme nadrobno. |
2 | Poté přidáme ke špenátu brambory, rozšlehaná vejce, cibuli, nať, strouhanku, sůl, pepř a dobře propracujeme. Z utvořené hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. |
Poznámka
Servírujeme teplé.