Bramborové vdolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové vdolky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4555 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 87,5mg |
Draslík | 354,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové vdolky postup přípravy receptu:
1 | Brambory smícháme s moukou a osolíme. Přidáme vykynutý kvásek, ušlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto, které necháme kynout. |
2 | Z vykynutého těsta lžící odebíráme kousky, klademe je na pomoučený vál a tvoříme kuličky. Prsty je zploštíme a dáme na pomoučený plech kynout pod ubrousek. |
3 | Potom z kuliček oprášíme mouku, vložíme je vykynutou stranou do horkého tuku a zvolna je smažíme. |