Thajská restovaná zelenina s praženými semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská restovaná zelenina s praženými semínky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 45602 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Dýňová semínka |
4 polévková lžíce | Fazolová černá omáčka |
100 g | Hlíva ústřičná |
1 hrst | Máta |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 386,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Cukr třtinový, Dýňová semínka, Máta, Olej rostlinný, Sezam - semena, Slunečnice - semena, Špenát listový čerstvý, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová černá omáčka, Hlíva ústřičná, Mrkev kořen, Ocet rýžový , Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská restovaná zelenina s praženými semínky postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozpálíme olej, nasypeme všechna semínka a na středním ohni smažíme cca 1 minutu za stálého protřepávání pánví. Přidáme nadrobno pokrájený česnek a nastrouhaný zázvor a stejným způsobem smažíme dozlatova. |
2 | Poté vložíme na stejné nudličky nakrájenou mrkev a cuketu, na kousky natrhanou hlívu a za stálého míchání cca 5 min osmahneme. Zelenina musí být křehká. Přidáme nahrubo nasekaný špenát a nasekanou mátu a cca 1 minutu prohřejeme. Na závěr vmícháme omáčku z černých fazolí, sójovou omáčku, dochutíme cukrem a octem. Mícháme cca 1-2 minuty, až se vše promísí a prohřeje. |
3 | Hotovu směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme cca 2-3cm velký kousek zázvoru.