Obložená grilovaná žemle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložená grilovaná žemle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45603 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Fazole |
15 g | Máslo bylinkové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 769,6mg |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 59,1mg |
Vláknina | 399,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložená grilovaná žemle postup přípravy receptu:
1 | Mřížku grilu vyložíme alobalem a rozložíme na ni na plátky pokrájenou žemli. Minutu grilujeme z jedné strany, poté otočíme, potřemé máslem a grilujeme i z druhé strany. |
2 | V kastrůlku ohřejeme fazole a rozložíme je na ogrilované žemle, poté je posypeme nastrouhaným sýrem a kousky rajčat. Vše zasypeme nudličkami slaniny. Lehce opepříme, vložíme na gril, pečeme tři až pět minut. Ihned poté podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.