Thajská hnědá rýže s citronovou trávou a limetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská hnědá rýže s citronovou trávou a limetkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45606 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
225 g | Hnědá rýže |
1,5 kávová lžička | Kmín římský |
5 g | Kokos čerstvý |
1,5 kávová lžička | Koriandr celý |
2 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
750 ml | Vývar zeleninový |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 953,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Citronová tráva, Kmín římský, Kokos čerstvý, Koriandr celý, Limetka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hnědá rýže, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská hnědá rýže s citronovou trávou a limetkami postup přípravy receptu:
1 | Limety škrabkou na citrusy oloupeme a nastrouhanou kůru odložíme stranou. |
2 | Rýži důkladně několikrát propláchneme ve studené vodě a na sítu necháme okapat. V pánvi rozpálíme olej, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno pokrájený zázvor, koriandrová semínka, římský kmín, nadrobno nasekanou lodyhu citronové tráy, připravenou limetkovou kůru a na mírném ohni cca 2-3 minuty osmahneme. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakrytou vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Rýže nesmí zůstat křupavá. Odstavíme, vmícháme nasekanou nať koriandru, načechráme vidličkou a cca 10 minut necháme odpočinout. |
3 | Hotovou směs rozdělíme do nahřátých misek, dozdobíme zelenou částí jarní cibulky, opraženými hoblinkami kokosu a podáváme s plátky limety. |
Poznámka
Použijeme cca 2-3 cm velký kousek zázvoru.