Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 45621

Ingredience

100 g Cibule
1 dl Ocet kvasný lihový
1,5 dl Olej slunečnicový
200 g Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Pohanka
400 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
6 l Voda pitná
2 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 832kJ
27% Sacharidy 98 g
38% Tuky 28 g
12% Sodík 232 mg
31% Bílkoviny 17 g

Holubky s pohankou postup přípravy receptu:

1

Pohanku opláchneme, dáme do hrnce s vodou a vaříme do měkka. Uvařenou scedíme, necháme okapat, vysypeme do misky, přidáme celé vejce, sůl, pepř, olej a dobře zamícháme.

2

Do vysokého hrnce nalijeme 5 l vody, přilijeme ocet, přisypeme sůl,

3

hlávkové zelí zbavíme povadlých listů, vyřízneme košťál a celé zelí vložíme do hrnce s vroucí vodou. Měkké zelí vytáhneme z vody, necháme vychladnout, potom listy oddělíme, odkrojíme tvrdá žebra. Listy naplníme pohankovou směsi, stočíme do rolády, konce uzavřeme, skládáme na pekáč, jehož dno vyložíme zbylými žebry a hrubými listy zelí. Na naskládanou první vrstvu rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli, stejně krájenou zelenou papriku,poté zase holubky. Tak pokračujeme až do naplnění pekáče. Protlak vlijeme do vody, smícháme a připravené holubky zalijeme. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut.

4

Poté ho vytáhneme z trouby, necháme přiklopený 10 minut, následně můžeme jídlo porcovat na mělké talíře a podávat.

Poznámka

Holubky podáváme jako hlavní teplé jídlo, přidáme smetanu, plátek citrónu a na požádání také krajíce čerstvého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept