Holubky s pohankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubky s pohankou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45621 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
200 g | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Pohanka |
400 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
6 l | Voda pitná |
2 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 150,0mg |
Vitamín E | 10,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Pohanka, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubky s pohankou postup přípravy receptu:
1 | Pohanku opláchneme, dáme do hrnce s vodou a vaříme do měkka. Uvařenou scedíme, necháme okapat, vysypeme do misky, přidáme celé vejce, sůl, pepř, olej a dobře zamícháme. |
2 | Do vysokého hrnce nalijeme 5 l vody, přilijeme ocet, přisypeme sůl, |
3 | hlávkové zelí zbavíme povadlých listů, vyřízneme košťál a celé zelí vložíme do hrnce s vroucí vodou. Měkké zelí vytáhneme z vody, necháme vychladnout, potom listy oddělíme, odkrojíme tvrdá žebra. Listy naplníme pohankovou směsi, stočíme do rolády, konce uzavřeme, skládáme na pekáč, jehož dno vyložíme zbylými žebry a hrubými listy zelí. Na naskládanou první vrstvu rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli, stejně krájenou zelenou papriku,poté zase holubky. Tak pokračujeme až do naplnění pekáče. Protlak vlijeme do vody, smícháme a připravené holubky zalijeme. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut. |
4 | Poté ho vytáhneme z trouby, necháme přiklopený 10 minut, následně můžeme jídlo porcovat na mělké talíře a podávat. |
Poznámka
Holubky podáváme jako hlavní teplé jídlo, přidáme smetanu, plátek citrónu a na požádání také krajíce čerstvého chleba.