Šátečky z listového těsta s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky z listového těsta s tuňákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45623 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 ks | Citrony |
250 g | Listové těsto |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák v oleji |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 569,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Olej rostlinný, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky z listového těsta s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v mírně osolené vodě. Omytou petrželovou nať pokrájíme na jemno. |
2 | Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou, smícháme s kousky tuňáka, podle chuti přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme, vše pak ještě důkladně promícháme. |
3 | Listové těsto rozdělíme na obdélníkových nebo čtvercových plátků, na každý rozložíme část nádivky a složíme do trojúhelníku. Kraje pomažeme bílkem, aby se těsto od sebe neodlepovalo. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm tyto tzv. "briky" smažíme z obou stran 3 - 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu. |
Poznámka
Podáváme teplé se čtvrtkami citronu na pokapání.