Grilované brambory s hořčicovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované brambory s hořčicovým máslem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45667 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory |
30 g | Hořčice |
130 g | Máslo čerstvé |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rukola |
6 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované brambory s hořčicovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Brambory zabalíme do alobalu, menší můžeme balit i po dvou. Grilujeme 40 minut za občasného otáčení. |
2 | Mezitím si připravíme kořeněné máslo. V míse metlou ušleháme změklé máslo, hořčici, tymián, pepř a sůl do hladké směsi, necháme odpočinout, aby se ingredience propojily. |
3 | Brambory vyjmeme, opatrně rozbalíme, rozkrojíme na poloviny a navršíme na ně ušlehané máslo. Ozdobíme nasekanou pažitkou a můžeme podávat s listy rukoly. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Připravujeme pouze z raných brambor.