Grilované bramborové špízy se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované bramborové špízy se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45670 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
800 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
150 g | Slanina vepřová |
6 g | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 51,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované bramborové špízy se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, opereme a osušíme. Nakrájíme na čtvrtky, napícháme na špízové jehly střídavě se svitky slaniny. V míse smícháme zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Bramborové špízy naskládáme do mělké mísy, zalijeme marinádou, otáčením dokonale obalíme a necháme chvíli marinovat. |
2 | Grilujeme přibližně 20 minut za častého otáčení a bohatého potírání zbylou marinádou. Podáváme s plátky rajčat a kolečky cibule. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vaříme výhradně z nových brambor.