Jednoduchý recept

Domácí pečené brambory na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 45738

Ingredience

1 kg Brambory
3 polévková lžíce Olej stolní
3 kávová lžička Sůl
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 705kJ
9% Sacharidy 34 g
2% Tuky 2 g
30% Sodík 608 mg
12% Bílkoviny 7 g

Domácí pečené brambory na česneku postup přípravy receptu:

1

Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a neoloupané je pokrájíme na čtvrtky, následně je uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. Česnek oloupeme a stroužky česneku utřeme. Uvařené brambory potom opečeme v troubě nebo ve fritovacím hrnci do zlatova. Prosypeme solí a rozmícháme v nich utřený česnek. Takto připravené podáváme buď jako přílohu k různým masům, nebo i samostatně - teplé.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept