Jednoduchý recept

Arabský zeleninový salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45789
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

8 stroužek Česnek
6 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Okurka salátová
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
1 ks Veka
6 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 572kJ
5% Sacharidy 20 g
7% Tuky 6 g
2% Sodík 43 mg
6% Bílkoviny 3 g

Arabský zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Rajčata a salát omyjeme, okurky oloupeme a vše nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme.

2

Veku nakrájíme na malé kousky, opečeme je na rozpáleném oleji, vyndáme do mísy, lehce pokapeme vodou a promícháme s nakrájenou zeleninou a česnekem. Citronovou šťávu smícháme s 6 lžícemi vody a společně s olejem přidáme k salátu, podle chuti opepříme a osolíme, znovu řádně promícháme a podáváme. Můžeme podávat samostatně, nebo jako přílohu k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept