Arabský zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabský zeleninový salát
Arabský zeleninový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45789 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Okurka salátová |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Veka |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 189,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arabský zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Rajčata a salát omyjeme, okurky oloupeme a vše nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme. |
2 | Veku nakrájíme na malé kousky, opečeme je na rozpáleném oleji, vyndáme do mísy, lehce pokapeme vodou a promícháme s nakrájenou zeleninou a česnekem. Citronovou šťávu smícháme s 6 lžícemi vody a společně s olejem přidáme k salátu, podle chuti opepříme a osolíme, znovu řádně promícháme a podáváme. Můžeme podávat samostatně, nebo jako přílohu k pečenému masu. |