Srnčí guláš s hráškem a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s hráškem a mrkví
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
40 g | Chléb konzumní |
250 g | Cibule |
200 g | Hrášek s karotkou mražené |
4 g | Kmín celý |
3 g | Majoránka |
4 g | Paprika mletá pálivá |
30 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
120 g | Sádlo škvařené |
900 g | Srnčí maso |
6 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 94,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hrášek s karotkou mražené, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš s hráškem a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Mražený hrášek s mrkví necháme částečně rozmrazit, žampiony nakrájíme na plátky, srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na drobné kostičky, česnek prolisujeme, kůrku ze staršího chleba nastrouháme. |
2 | V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přidáme maso a zprudka osmahneme, zmírníme oheň, přisypeme cibuli, osmažíme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou, přihodíme hovězí polévkovou kostku a vaříme téměř do měkka. Mezitím vedle v pánvi roztavíme druhou polovinu sádla, přidáme žampiony, hrášek s mrkví a osmažíme. Zasypeme chlebovou strouhankou, promícháme a obsah pánve přidáme do guláše. Ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, a dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s vařeným bramborem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.